Leidse Wijnvereniging Matilo "De Wijn uit de Wijk"

Proefnotities Chateau Matilo wijnen 2018

Tijdens de voorjaarsproeverij bij de Scouting op de Besjeslaan zijn de Chateau Matilo wijnen van 2018 voor het eerst gepresenteerd aan de druivenleveranciers, de helpers bij oogst en onderhoud van de gaard, en alle vrienden en sponsoren van de Leidse Wijnvereniging Matilo (LWM).

 

Elke bezoeker had de mogelijkheid om de 5 verschillende wijnen te proeven en te beoordelen: hier een korte samenvatting van het uitslag van de proeverij:

 

Chateau Matilo Corbulo Blanc:  een lichte, frisse witte wijn zonder veel pretenties; heerlijk op het terras tijdens een warme zomermiddag (score 6/10 punten)

 

Chateau Matilo Corbulo Blanc de Noir:  een witte wijn gemaakt van rode druiven; de kruidigheid van de rode druiven is duidelijk te proeven. De afdronk is licht ziltig, waardoor deze wijn prima harmonieert met een lekkere Hollands Nieuwe. Probeer het! (score 6,9/10)

 

Chateau Matilo Corbulo Rosé:  een verfijnde fruitige Rosé voor de borrel die ook antipasti, tapas en sushi uitstekend kan begeleiden (score 7,3/10)

 

Chateau Matilo Corbulo Rouge (blauwe capsule):  een droge maar volle rode wijn die goed samengaat met Hollandse kazen (Leidse Boeren!) en niet al te zoete vleesgerechten (score 7/10)

 

Chateau Matilo Corbulo Rouge (zwarte capsule):  een kruidige volle wijn die rund- en lamsvlees en zelfs wild kan begeleiden (score 8/10)

Let op!

De Chateau Matilo wijnen worden niet verkocht. Maar als je de Leidse Wijnvereniging Matilo sponsort dan mag je een of meerdere flessen uitzoeken. De sponsorgelden worden gebruikt voor het onderhoud van de wijngaard en voor het aanschaffen van gebruiksvoorwerpen (vaten, filters etc) die nodig zijn voor de vinificatie. Elke sponsor krijgt zowiezo een uitnodiging voor de verschillende LWM activiteiten en mag ook een fles mee naar huis nemen. Zelf setjes van meerdere flessen in een handgeschilderde kistje zijn voor sponsoren te krijgen.

 

Heb je interesse om in 2019 druiven aan te leveren, te helpen bij de oogst en/of werkzaamheden in de wijngaard, of wil je LWM sponsoren neem dan contact op.

De vereniging wordt gesponsord door:

Website is gemaakt door: www.moned.nl